Paplanok

Matrac egészségpénztárra. Egészségpénztárra elszámolható matracok

MatracGuru Alváskultúra szaküzletünk a legnagyobb hangsúlyt az egészséges és higiénikus alvási környezet megteremtésére helyezi. Így fontos szempont, hogy Vásárlóink részére minden olyan lehetőséget biztosítsunk, amellyel a megfelelő termékek megvásárlása a legegyszerűbben történhet. A MatracGuru Alváskultúra számtalan egészségpénztári szolgáltatóval szerződött partner, így Ön üzleteinkben gondtalanul tud egészségpénztári kártyájával fizetni, vagy számla ellenében a megvásárolt termékeket szolgáltatójával elszámolni.

MatracGuru Alváskultúra szaküzleteink a legtöbb egészségpénztárral szerződésben állnak és számtalan olyan termék található meg kínálatunkban, amik megfelelnek az egészségpénztárak elvárásainak. Így Ön kedvére válogathat a matracok és paplanok között, az egészségpénztári ügyintézést pedig bízza csak ránk. Azon egészségpénztárak tagjai, ahol egészségpénztári kártya is csatlakozik az EP tagsághoz, üzletünkben természetesen egészségpénztári kártyával is fizethetik a kiválasztott matracokat, paplanokat és egyéb egészség pénztárra elszámolható termékeket.

A következő felsorolás nem tartalmaz minden egészségpénztári szerződött partnerünket, további információért kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeink valamelyikén.

Az Üzletünkben vásárolható egészségpénztári biomatracok, ágybetétek, párnák, paplanok gyógyászati segédeszköznek minősülnek (EMKI régi nevén ORKI engedéllyel rendelkeznek) és ezáltal egészségpénztári elszámolásuk adómentesek.

Az ORKI engedéllyel rendelkező matracok gyógyászati segédeszköznek minősülnek és ezáltal adómentesek is. Tehát az egészségpénztári tag által megvásárolt matrac ellenértéke nem adóköteles jövedelem, a pénztártagnak az éves adóbevallásában azt nem kell bevallania, és utána az adót megfizetnie.

Az üzleteinkben kihelyezett POS terminálokon keresztül lehet az egészségpénztári kártyákat lehúzni egészségpénztári matrac vásárlásakor. Amennyiben az egészségpénztár tagja nem rendelkezik egészségpénztári kártyával, abban az esetben eladóink vásárláskor a vásárolni kívánt egészségpénztári matracokról készpénzfizetési számlát írnak, melyet az egészségpénztár tagja lehetőség szerint készpénzzel, esetleg saját bankkártyájával egyenlít ki. Ezután a számla első példányát a saját pénztáránál leadva visszakapja az egészségpénztári matracok árát.


Egészségpénztári szolgáltató Partnereink a teljesség igénye nélkül:

Otp Egészségpénztár
Patika Egészségpénztár
Aranykor Egészségpénztár
MKB Egészségpénztár
Dimenzió Egészségpénztár
Generali Egészségpénztár
Postás Egészségpénztár
Tempo Egészségpénztár
Vitamin Egészségpénztár
Új Pillér Egészségpénztár
K & H Medicina Egészségpénztár
Axa Egészségpénztár
Budai Egészségpénztár
Allianz Egészségpénztár
Honvéd Egészségpénztár
Vasutas Egészségpénztár
Wellness Egészségpénztár
Provita Egészségpénztár

 

Matrac egészségpénztárra 2012

Az egészségpénztári matracszolgáltatás is változások elé néz, vagyis a jelenlegi átatakulás jelenlegi felállása szerint éppen, hogy nem. Ami mindenképpen változás lehet, hogy az egészségpénztárra elszámolható matrac köre az egészségpénztári matrac szolgáltatóknál csökkenhet. Ennek az az oka, hogy az egészségpénztári matrac elszámolás csak azon matracok elszámolását teszi lehetővé, amelyek rendelkeznek négyjgyű CE számmal (kevés ilyen van), továbbá azok a matracok számolhatók még el egészségpénztárra, amelyek rendelkeznek az u.n. ORKI engedéllyel. És itt kezdődnek majd a bajok, tudniillik ezek az engedélyek időhöz vannak kötve, tehát az ORKI engedélyek lassan lejárnak. Sőt... Nincs is már ORKI. helyét az új szervezet EMKI néven vette át és az eddigi tapasztalatok alapján az eddigi ORKI engedélyes matracok az EMKI hivatalában elcsúsznak. Magyarul: pillanatnyilag nem az elszámolhatóság önmagában a következő probléma, hanem, hogy folyamatosan csökken azon matracok száma, amelyek egészségpénztárra még elszámolhatók.

Idézet a hivatalos kiadványból:

A fürdőszolgáltatások (gyógyterápiás intézet eü. szolgáltatása, gyógyellátása: közfürdők gyógykezelései), a gyógyüdülés, az eü. üdülés, rekreációs üdülés, sportolás (uszodabelépők), életmódjavítását elősegítő kúrák elszámolhatósága átkerült a SZÉP kártya hatáskörébe.

Az egészségpénztáraknál továbbra is elszámolhatóak az egészségügyi szolgáltatások, gyógyszerek, szemüveg, napszemüveg, hallókészülék, fényterápiás eszközök, gyógy-ágyneműk, gyógy-lábbelik, gyógy-matracok, és egyéb orvostechnikai eszközök, csecsemő és babaápolási termékek... stb.

Fontos tudnivaló, hogy az egészségpénztárban az egyéni befizetések után járó adókedvezmények a személyes jövedelemtől és egyéb, nem önkéntes pénztári kedvezményektől függetlenek.

Az adókedvezmények mellett szolgáltató partnereink további 5-25 %-os kedvezményekben részesítik tagjainkat, így a megtakarítás még magasabb lehet.

Az öngondoskodás jegyében befizetett összeg felhasználásának határideje nincs, az el nem költött pénze hozamot termel, melyet negyedévente ír jóvá a Pénztár. A hozam SZJA- és kamatadó mentes.

Még egyszer: tekintettel, hogy a jogszabályok pillanatnyilag naponta változnak módosulnak, így ez az eállásfoglalás most 2011 december végén érvényes. Mindenképpen érdemes vásárlás vagy keresgélés előtt valamilyen formában érdeklődni, nehogy az egészségpénztári törvényekben időközben bekövetkező változások miatt meghiusuljon egy-egy  kiszemelt matrac megvásárolása.

Ami mindenképpen változás lehet, hogy az egészségpénztárra elszámolható matrac köre -tekintettel a lejáró ORKI engedélyekre- az egészségpénztári matrac szolgáltatóknál csökkenhet. Egészségpénztári matracok, egészségpénztári matrac elszámolás 2012 évben tehát továbbra is érvényes és adómentes.

Egészségpénztár 2012-matrac egészségpénztárra 2012, matrac egészségpénztárra